Bin Laden onder huisarrest geplaatst

anoniem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Afghaanse Taliban-regime heeft bevestigd dat Osama bin Laden onder huisarrest is geplaatst. Dit meldt de site Ananova.
De terrorist zou volgens Pakistaanse kranten onder bewaking in zijn huis in Khandahar, in het zuidwesten van Afghanistan.

De FBI heeft bin Laden nog niet genoemd als hoofdverdachte maar volgens Ananova is zijn betrokkenheid zo goed als zeker. De Saöedische terrorist heeft de daders van de aanslagen in de VS gefeliciteerd maar zegt niet verantwoordelijk te zijn voor de terroristische daad.

Dat er binnenkort een nieuwe vergeldingsaanval op bin Laden zal worden uitgevoerd staat volgens het persbureau AP vrijwel vast. Hoewel in het onderzoek naar de aanslagen van dinsdag ook andere mogelijke daders betrokken worden, komt bin Laden volgens de Amerikaanse FBI steeds sterker naar voren als de organisator van de terroristische aanslagen in New York en Washington.

Minister van defensie Donald Rumsfeldt lijkt Amerikaanse militairen intussen voor te bereiden op een militaire actie. In een videoboodschap gericht aan het leger zei hij woensdag dat de taak om "deze verschrikkelijke vijanden te verslaan nu aan jullie is."