Kwamen de passagiers in opstand?

HartSlag had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De crash van het vierde gekaapte passagiersvliegtuig in Pittsburgh is mogelijk veroorzaakt door een opstand van de passagiers. Dat blijkt uit de vanmiddag vrijgegeven telefoongesprekken van enkele passagiers die een gsm bij zich hadden.

Eén man, de 38-jarige Thomas Burnett, belde naar zijn vrouw met de mededeling dat het toestel gekaapt was door drie mannen, en dat er reeds één passagier vermoord was door de kapers. Hij veronderstelde dat iedereen zou sterven. Burnett zei verder dat hijzelf en twee andere mannelijke passagiers zouden proberen de kapers aan te vallen en te overmeesteren. Daarop nam hij afscheid van zijn vrouw en hing op.

Kort nadien stortte het toestel neer. Mogelijk zijn de passagiers er inderdaad in geslaagd om de cockpit te bereiken en de sturende kaper aan te vallen, waarna het vliegtuig crashte.
Een andere theorie is dat het toestel is neergehaald door een Amerikaanse F16. Het Amerikaanse ministerie van defensie weigert dit bericht in de media te bevestigen of te ontkennen.