Trailer Spiderman uit bioscoop gehaald

Jojogirl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Distributeur Columbia Tristar haalt de nieuwe trailer van de film Spiderman van regisseur Sam Raimi uit de bioscoop. Het filmbedrijf doet dit uit piëteit met de slachtoffers van de aanslagen in New York en Washington.

In het promotiefilmpje is te zien hoe de hoofdpersoon de helikopter van een bende overvallers vangt door een reusachtig net te weven tussen de twee torens van het World Trade Center.

"Het zou ongepast zijn de trailer te blijven vertonen", aldus een woordvoerder van Columbia.

Het filmpje was sinds 2 weken ook in de Nederlandse bioscopen te zien. Of de trailer in Nederland uit de bioscopen wordt gehaald, kon Columbia Nederland niet zeggen: het moederbedrijf is door de aanslagen nog gesloten. Ook is nog niet duidelijk of de scène uit de film zal worden gemonteerd.

Spiderman vertelt het verhaal van de slome student Peter Parker die, wanneer hij door een spin wordt gebeten, verandert in een superheld. De hoofdrollen worden vertolkt door Tobey Maguire, Kirsten Dunst en Willem Dafoe. De film moet in mei wereldwijd in première gaan.

De trailer is overigens nog wel op het internet vinden...

Extra (18:51 uur):

Een aantal vooraanstaande bioscopen in Engeland heeft de film 'Swordfish' van Dominic Sena uit het programma gehaald. In de film speelt John Travolta (1954) namelijk een terrorist. Dit meldde llubse ons nog.