Bin Laden feliciteert de daders

De Saoedische terrorist Osama bin Laden heeft de daders van de aanslagen in de VS gefeliciteerd. Hij zegt echter niet verantwoordelijk te zijn voor de terroristische daad. Dat heeft Bin Laden woensdag gezegd tegen de Palestijnse journalist Jamal Ismail. De terroristenleider wordt op dit moment gehuisvest door het Afghaanse Taliban-bewind.

"Osama bin Laden heeft de almachtige Allah bedankt en boog voor Hem toen hij het nieuws hoorde", zei correspondent Jamal Ismail van de tv-maatschappij van Abu Djabi. Hij is bureauchef in het Pakistaanse Islamabad en heeft als een van de zeer weinige journalisten de afgelopen jaren regelmatig contact gehad met Bin Laden.

Ismail werd gebeld door een naaste medewerker van Bin Laden, die met een satelliettelefoon belde vanuit een geheime lokatie. Volgens de medewerker prijst Bin Laden de mensen die de aanvallen op Washington en New York hebben uitgevoerd, maar Bin Laden had geen informatie of kennis over de aanval voordat die plaats vond.

Volgens de medewerker vindt Bin Laden de aanslag 'een straf van Allah'. De Verenigde Staten beschouwen Bin Laden als hoofdverdachte. Inmiddels zouden enkele ArabiŽrs zijn opgepakt in de VS.