Kenniswijk probeert chippo

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eind dit jaar krijgen duizenden Eindhovenaren en Helmonders in Kenniswijk de kans om een nieuw hebbedingetje op internetgebied uit te proberen, de zogenaamde chippo. Chippo's zien eruit als flippo's en sturen de computer naar de website van het bedrijf dat de chippo uitgeeft.
De bedrijven die de chippo's uitgeven hopen zodoende meer bezoekers voor hun website te krijgen. De techniek is een nieuwe vinding van het bedrijf Chippo. Basis is de chipporeader, een apparaatje dat op de computer kan worden geklikt. De Kenniswijk-klant stopt de chippo in de reader, deze leest van welk bedrijf de chippo is en leidt de computer naar de betreffende website.
H. van den Heuvel van Digicom, de onderneming die de praktische toepassing van de chippo ontwikkelt: 'Ons idee is dat verschillende bedrijven chippo's uitbrengen en verspreiden onder hun potentiële klanten. Alles wat deze mensen vervolgens hoeven te doen, is de chippo op hun chipporeader leggen. Ze hoeven geen ingewikkelde URL-naam (adres van de site) meer te onthouden. Hun computer springt automatisch naar de website die de chip aangeeft.'
Het bedrijf kan ook bijvoorbeeld kortingen verbinden aan een chippo. Digicom verwacht ook dat chippo's op termijn een persoonsgebonden code kunnen krijgen, die toegang geeft tot bepaalde informatie op een website.
De 8000 Helmonders en Eindhovenaren die zich inmiddels bij het projectbureau Kenniswijk hebben aangemeld, zijn in de ogen van Digicom ideale proefkonijnen. Kenniswijkers hebben over het algemeen een moderne internetcomputer en zij groeien toe naar nieuwe internettoepassingen.
'Eind november, begin december willen we deze 8000 mensen een gratis chipporeader en tien tot twintig chippo's aanbieden, onder meer van Kenniswijk zelf', aldus Van den Heuvel. Welke bedrijven dat zullen zijn, kon hij nog niet aangeven.

Als de proef in Helmond en Eindhoven slaagt, zal de chippo zijn opmars beginnen in heel Nederland. 'We schatten de kosten van een chipporeader nu op 25 tot 40 gulden, die van een chippo op anderhalve gulden.' Maar Van den Heuvel veronderstelt dat veel bedrijven het systeempje zullen inzetten als relatiegeschenk.