VS vermoeden betrokkenheid bin Laden

De geheime diensten van de VS vermoeden dat de Arabische terrorist Osama bin Laden achter de terreurgolf zit. Aangenomen wordt dat terroristen de toestellen hebben bestuurd. Piloten zouden zich nooit hebben laten dwingen het WTC en het Pentagon te raken.

Het Afghaanse Taliban-regime, dat bin Laden onderdak verleent, sluit zijn betrokkenheid uit en veroordeelt de aanslagen. In 1998 organiseerde hij twee aanslagen op Amerikaanse ambassades in Oost-Afrika.Daarbij vielen 224 doden. Ook het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina is als organisator van de aanslagen genoemd. Het front ontkent.

Osama Bin Laden

De Saudische terrorist Osama Bin Laden waarschuwde weken geleden al voor een grootschalige aanval op doelen in de Verenigde Staten. Reden voor de aanval is de Amerikaanse steun aan IsraŽl, zo meldde een Arabische journalist die dicht bij de organisatie van de terroristenleider staat vanuit Londen. Bovendien waarschuwde Bin Laden in 1997 in een interview met CNN de Amerikanen dat ze moesten ophouden "de gevoelens van moslims te provoceren" als ze aanslagen in Amerika wilden voorkomen.

De uitgever van de in Londen uitgegeven al-Quds krant verklaarde dat islamitische terroristen rond Bin Laden bijna zeker verantwoordelijk zijn voor de aanslagen. "Osama Bin Laden waarschuwde drie weken geleden dat hij Amerikaanse belangen zou aanvallen in een nog niet eerder vertoonde aanval, een zeer grote", aldus Abdel-Bari Atwan.

"We hebben persoonlijk informatie ontvangen dat hij zeer, zeer grote aanvallen voorbereidde. We namen het niet serieus en gaven er de voorkeur aan eerst te zien wat er zou gebeuren voordat we het meldden."

telefoon van uit gekaapte vliegtuig

Volgens CNN had een medewerkster van het station, mevrouw Olsen, die in ťťn van de gekaapte toestellen zat die tegen het WTC vlogen, een paar minuten voor de crash nog een telefoongesprek met haar man. Ze vertelde dat het toestel gekaapt was door een paar mannen met (grote) messen en dat ze de passagiers en de bemanning naar achteren in het vliegtuig dreven. Haar man waarschuwde nog de autoriteiten maar het was al te laat.....