Goeree wijkt met site uit naar Engeland

De evangeliste Jenny Goeree-Manschot heeft in Groot-Brittannië een internetprovider gevonden om haar omstreden ideeën te kunnen verspreiden. Ze heeft haar website die vorige week woensdag in Nederland werd afgesloten verplaatst naar een adres van het internetbedrijf Freedom2surf in St. Albans.

Op de internetpagina (www.jennygoeree.f2s.com) staat nog altijd een artikel waarin Goeree de joden de schuld voor Auschwitz in de schoenen schuift omdat zij Jezus niet als Messias hebben aanvaard. De rechtbank in Zwolle had haar in september 1985 verboden om het verhaal nog langer te verspreiden.

Het Nederlands-Israëlitisch Kerkgenootschap kondigde vorige week aan om naar de rechter te stappen om het artikel van internet te halen. Internetprovider Easyhosting schakelde de website dezelfde dag nog uit, omdat het bedrijf niet wilde dat internetters 'discriminerende' artikelen van Goeree over joden en homoseksuelen konden lezen.

Het is nog onduidelijk of Goeree een strafbaar feit pleegt door een door de rechter verboden artikel via internet te verspreiden. Goeree denkt er overigens over om het gewraakte verhaal over Auschwitz van haar website te halen, zo zei ze dinsdag. "Het spijt me wel dat het zo uit de hand is gelopen en dat joden nu denken dat ik zout in hun wonden strooi", benadrukte ze.