Love Parade Geleen: 10.000 bezoekers

De Love Parade in Geleen is zondag volgens de organisatie bijgewoond door zeker 50.000 bezoekers uit Nederland en omringende landen. De politie houdt het op 20.000 feestgangers. Ondanks het slechte weer spreekt de organisatie van een "geweldig succes".

Het feest begon 's middags met een parade van dertien trucks die het langs de route samengepakte publiek muziek en dans presenteerden. Na deze parade werden er tegen de avond vier verschillende dansgebieden geformeerd op drie pleinen in Geleen.

"Geleen is een grote dreun" zei woordvoerder J. van den Berg van het organiserende evenementenbureau zondagmiddag. De mensen in Geleen kunnen genieten van uiteenlopende muziekstijlen als trance, techno, progressive, club en lounge. Internationaal bekende DJ's onder wie Mental Theo en Lady Aïda maakten hun opwachting.

In 2000 dreigde het evenement op het laatste moment te worden verboden, omdat er dames met ontbloot bovenlijf wilden optreden. Sindsdien is Geleen door een herindeling samengevoegd met Born en Sittard en gelden wat soepelere regels. "Dit jaar is bloot wel toegstaan, zolang de broek maar aan blijft", verwoordde Van den Berg het nieuwe beleid. De organisatie had overigens maatregelen getroffen om te voorkomen dat mensen onderkoeld zouden raken, zoals onlangs op Dance Valley.