Ajax fans bestormen familievak FC Twente

Naar schatting vijftig Ajax-supporters hebben zaterdagavond tijdens de wedstrijd FC Twente - Ajax het familievak van de thuisclub bestormd na twee hekken te hebben ontzet. Volgens een politiewoordvoerder zochten tientallen kinderen en hun ouders een goed heenkomen.

,,Er was sprake van een enorme paniek. Vreselijk wat dit soort lieden aanricht, zegt de voorlichter. Bij de bestorming zijn enkele gewonden gevallen. De politie heeft enkele arrestaties verricht. Aan de hand van videobeelden worden er meer aanhoudingen verwacht.

De politie Twente heeft al geruime tijd geleden aangedrongen op extra voorzieningen tussen het supportersvak van de bezoekende club en de Twente-aanhang. ,,Vorig jaar hebben Ajax-fans ook al geprobeerd uit te breken. We hebben FC Twente toen voorgesteld om een extra buffer tussen de twee vakken te maken. De directie zegt wel te willen, maar niet te kunnen. Het vak van FC Twente is helemaal bezet met seizoenkaarthouders, het vak van de tegenpartij moet voldoen aan een minimale capaciteit.''

Bij FC Twente was zaterdagavond niemand bereikbaar voor commentaar.