Vrachtwagendief richt ravage aan

Big_M had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De dief van een vrachtauto heeft woensdagmorgen vroeg in Breda zeker dertig personenwagens beschadigd. De man wist uit handen van de politie te blijven door tijdens een achtervolging een van de vier politiewagens die aan de achtervolging meededen aan te rijden. Die raakte daardoor total loss. Een tweede patrouillewagen van de politie reed op de collega's in. Er raakte niemand gewond.

Het verkeersgeweld begon even na twee uur in de wijk Haagse Beemden. De dief probeerde daar de dinsdagavond elders in Breda gestolen vrachtauto te keren. Hij raakte daarbij acht geparkeerde wagens. Gedupeerden belden de politie. Op weg naar de Wederiktuin zagen de agenten een vrachtwagen met hoge snelheid uit de wijk Peerdsbroek komen.

De dief negeerde alle stoptekens van de politie. Hij vluchtte via de noordelijke rondweg van Breda de wijk Geeren in. Daar beschadigde hij voor zover de politie nu weet nog twintig auto's. In de Snelliusstraat forceerde de man de aanrijding met de patrouillewagen door te stoppen en hard achteruit te rijden. Hij wist te ontsnappen. De vrachtauto is later leeg teruggevonden in de Lachapellestraat. De politie heeft zeven man vrijgemaakt om alle aangiften op te nemen.