Koningin bij slachtoffers het Hemeltje

Koningin Beatrix heeft gisteren in gezelschap van minister Els Borst (Volksgezondheid) slachtoffers van de nieuwjaarsbrand in Volendam bezocht. De Koningin sprak in het zorgcentrum Het Anker en de daar gevestigde polikliniek langdurig met ouders van omgekomen kinderen en met acht revaliderende slachtoffers. Ook hulpverleners en vrijwilligers vroeg ze naar de stand van zaken.

Daarbij ging haar aandacht met name uit naar de zogenoemde supportersgroep, die slachtoffers op alle mogelijke manieren steun biedt en ook over hun welzijn waakt. Het project wordt gedraaid door honderden speciaal getrainde vrijwilligers.

Tijdens het emotionele bezoek aan Het Anker woonde de koningin ook de therapeutische behandeling van twee patiënten bij. De aanwezigheid van de vorstin werd zeer gewaardeerd. Een moeder van een kind dat bij de brand overleed, zegt dat de Koningin duidelijk begaan was met haar lot. "Ze had eigenlijk een strak schema, maar keek niet naar de klok en nam meer tijd. Natuurlijk zijn we niet de enige ouders die hun kind hebben verloren; maar de manier waarop ze ons zijn ontnomen, is vreselijk en nog altijd verschrikkelijk pijnlijk."