Nederlanders houden van spam

Junkmail is wereldwijd één van de grootste ergernissen die internetgebruikers hebben aangaande het gebruik van e-mail. Nederlanders hebben echter geen grondige hekel aan junkmail. Nederland loopt voorop wat betreft de acceptatie van e-mail voor marketingactiviteiten. Dat wijst een onderzoek van Chordiant Software uit.

Uit het onderzoek dat in verschillende landen, waaronder Nederland, werd gehouden blijkt dat Nederlanders e-mail prefereren als communicatiemiddel voor het ontvangen van informatie, na direct mail. Meer dan 52 procent van de uit ons land afkomstige ondervraagden zegt bereid te zijn het e-mailadres te geven aan organsaties waarmee men geen enkele relatie heeft. In andere landen zijn internetgebruikers hier een stuk terughoudender in.

Niet alleen de grote internetbedrijven en de porno- industrie maken gretig gebruik van bulkmail. Veel spam is ook afkomstig van financiële dienstverleners als hypotheek- en leningenverstrekkers en banken, die via direct mail en e-mail contact met de klanten zoeken.