Kort geding Davids-Blatter uitgesteld

Het kort geding van voetballer Edgar Davids tegen FIFA-voorzitter Sepp Blatter is opnieuw uitgesteld. De zaak die donderdag zou dienen voor de president van de rechtbank in Amsterdam is verschoven naar vrijdag 12.00 uur. Ook dan wordt de zaak nog niet behandeld, meldt de kort-gedinggriffie van de rechtbank.

Het gaat om een zogenoemde pro-formazitting. Partijen kunnen laten weten wat zij met de zaak willen, maar leggen de kwestie nog niet voor aan de rechtbankpresident.

Davids eist van Blatter dat hij in het openbaar zijn excuses aanbiedt voor uitspraken over de international. De FIFA-voorzitter zei eerder in Amsterdam voor de televisie dat er in de dopingaffaire van Davids ,,meer aan de hand is'' dan alleen een te hoge concentratie nandrolon.

Het kort geding stond aanvankelijk vorige week woensdag gepland. Een dag eerder maakte de Italiaanse voetbalbond bekend Davids voor de duur van vijf maanden te schorsen. De straf ging met terugwerkende kracht in op 17 mei, toen de speler van Juventus voorlopig werd geschorst wegens een te hoog nadrolongehalte in zijn urine.