Eerste reality-soap huwelijk een feit

Het eerste reality-soap huwelijk is een feit. Gisteren (zaterdag 1 september) gaven de Belg Bart Cobus (27) en de Brits-Nederlandse Zoë Baker (25) elkaar in het Belgische Varsenare (Jabbeke) het ja-woord voor de wet en voor de Kerk. Zij leerden mekaar voor het eerst kennen op 1 september 2000 in 'De Bus', de realitysoap van SBS6 en VT4 (alwaar het flopte). Hiermee zijn ze in Nederland het eerste koppel uit een reality soap dat de stap zet naar een huwelijk. De meeste relaties die in het Big Brother-huis en in de Bus ontstonden, verwaterden achteraf wanneer de betrokkenen weer in het gewone leven terechtkwamen.

Bart was vijfde in de einduitslag van 'De Bus'. Zoë was derde. Met het prijzengeld hebben ze in Brugge een huis gekocht. Het bruidspaar had aan alle andere busbewoners een aankondiging gestuurd van hun huwelijk, maar alleen de buschauffeur was welkom op het huwelijksfeest.

onenigheid om geld

Ex-buspassagier Ruth Pos uit Zaanstad (leraar en kunstschilder) leeft nog steeds in onmin met Bart. Volgens Ruth is Bart een financiële afspraak die ze in de Bus hadden gemaakt niet nagekomen. Toen Ruth De Bus moest verlaten gaf hij zijn populariteits-bonus door aan Bart, die daarop, min of meer gedwongen, zou hebben beloofd een gedeelte van het geld na afloop aan Ruth te doneren. Inmiddels heeft Bart zo'n 16.000 gulden overgemaakt aan Ruth. Dat wordt door deze laatste ook bevestigd maar de Zaankanter laat weten dat hij eigenlijk recht had op 18.750 gulden. Hij vindt dus dat hij zo'n 2750 gulden te weinig heeft gehad van Bart.
Zoë