Hoofdje en romp zijn van hetzelfde meisje

Het kinderhoofdje dat donderdag in de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland is gevonden, hoort bij de romp van een meisje die drie dagen eerder op het strand Nulde bij Putten is aangetroffen. De politie heeft dit zondag bekendgemaakt.

Uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) blijkt dat het DNA-materiaal van beide lichaamsdelen met overeenkomen.

De identiteit van het slachtoffer, dat door geweld om het leven is gekomen, is nog niet bekend. Ook de doodsoorzaak staat nog niet vast. Het NFI doet hiernaar nader onderzoek. Eerder werd al gemeld dat het meisje waarschijnlijk jonger dan zeven jaar is.

Zondagmorgen is het zoeken met bootjes op het Nuldernauw, waar de romp is gevonden, hervat. De zoekaktie op het land is zaterdag afgerond, maar zonder direct resultaat. Wel zijn enkele voorwerpen meegenomen voor nader onderzoek. De bootjes worden met name ingezet om te zoeken in moeilijk toegankelijke rietkragen.

De zoekaktie op het land is zaterdag afgerond, maar zonder direct resultaat. Ook in Hoek van Holland zijn geen andere ledematen gevonden. Wel zijn zowel in Putten als in Hoek van Holland enkele voorwerpen meegenomen voor nader onderzoek. Om welke voorwerpen dat gaat, wil de politie niet zeggen.

Het onderzoek wordt voorlopig gedaan door de politieregio Noord- en Oost-Gelderland, in samenwerking met de recherche van de regio Rotterdam-Rijnmond. In het tv-programma Opsporing Verzocht wordt maandag aandacht besteed aan de zaak.