Staalharen in Riox Melk Chocolade Hagel

Producent Delicia haalt 10.000 pakken Riox Melk Chocolade Hagel terug omdat daar haren van staalborstels in kunnen zitten. De pakken zijn in heel Nederland verkocht door onder meer de winkelketens Jumbo, Coop, SRV, Jan Linders, De Oude Molen, De Nieuwe Weme en Poiesz Supermarkt. De fabrikant heeft telefoonnummer 0800-0233567 opgesteld voor vragen.

Consumenten kunnen de blauwe pakken Riox Melk Chocolade Hagel met een 'ten minste houdbaar tot' datum van 11/06/2002 terugbrengen naar de supermarkt. Daar krijgen ze hun geld terug.

Delicia uit Tilburg heeft tot de terugroepactie besloten nadat 3 consumenten hun pakje melkchocoladehagel naar de fabrikant hadden teruggestuurd. "Maar we hebben gelukkig geen berichten ontvangen van letsel", zegt een woordvoerder. Volgens haar zijn de draden makkelijk te herkennen aan de grootte. "Het ging om nieuwe staalborstels, dus de draden zijn met ongeveer anderhalve centimeter een stuk groter dan de hagelslag".

Het bedrijf denkt dat de fout is ontstaan tijdens een schoonmaakactie in de voorraadsilo's. Zilverkleurige metaaldraadjes van anderhalve centimeter zijn na de reiniging achtergebleven en konden op die manier in de pakken terechtkomen. TNO-onderzoek bevestigt deze lezing.

Delicia heeft de Keuringsdienst van Waren ingelicht. De schoonmaakprocedure is inmiddels aangescherpt.