Naar zweet stinkende man geliefd bij vrouwen

Wie succes wil hebben bij de vrouwen, kan maar beter wat zweten. Dat zeggen enkele Zweedse wetenschappers. Een vrouw die een man met een luchtje ontmoet, krijgt volgens de Zweden een opstoot van bloed naar die delen van de hersenen die instaan voor de voortplanting. Het bericht stond vrijdag in The Daily Telegraph.

De Zweedse onderzoekers gebruikten een hersenscanner om na te gaan hoe de hersenen reageren wanneer een man of vrouw feromonen opsnuiven. Feromonen zijn seksuele lokstoffen zoals het mannelijke hormoon testosteron en het vrouwelijke oestrogeen. Die hormonen kunnen het hartritme en de ademhaling beïnvloeden. Uit het onderzoek blijkt dat mannen en vrouwen totaal anders reageren op de hormonen. En opmerkelijk, dat de hersenactiviteit beperkt is tot die delen van de hersenen die de voortplanting regelen.

Bij vrouwen reageerden de hersenen enkel op geuren met veel testosteron. Oestrogeen lieten ze links liggen. Bij mannen was dat net omgekeerd. Zij gingen door het lint voor een portie oestrogenen. Voor testosteron haalden ze de neus op.
De Zweedse onderzoekers vinden het dan ook logisch dat parfums en aftershaves worden aangemaakt met feromonen. En omdat testosteron overvloedig aanwezig is in zweet, kan een echte vent op vrouwenjacht maar beter wat stinken.

Vanavond dan toch geen douche?