Verkoop van poppers verboden

XxPl0SiVe had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De verkoop van poppers, een populaire partydrug, wordt aan banden gelegd. Het ministerie van Volksgezondheid heeft de Wet op de Geneesmiddelen zodanig gewijzigd dat verkoop van deze stimulerende middelen niet meer is toegestaan. De Keuringsdienst van Waren gaat de komende maanden controleren of poppers daadwerkelijk van de toonbanken zijn verdwenen.

Poppers zijn flesjes met vluchtige stoffen, waaronder amylnitriet. Gebruik ervan, via inhalatie, heeft enkele minuten een sterk euforisch effect. Het middel wordt veelvuldig gebruikt in de homowereld, vooral om een orgasme te verhevigen.

Volgens het ministerie is het gebruik van poppers ongewenst omdat de stoffen hartkloppingen, bloedarmoede en hoofdpijn tot gevolg kunnen hebben. De aangekondigde controles volgen op een constatering van de inspectie voor de volksgezondheid dat het gebruik van poppers in discotheken en andere uitgaansgelegenheden toeneemt. Ook de douane trok aan de bel, omdat poppers in grotere hoeveelheden bleken te worden ingevoerd.