Eén weekend miljonair...

Eén weekend waanden Hein en Willie de Groot zich ware 'Lotto Weekend Miljonairs", toen de zes getallen op hun lottoformulier hetzelfde bleken als die op SBS6 Teletekst. De maandag erop las het echtpaar, "dat in veertig jaar meespelen nog nooit iets gewonnen had", in De Telegraaf echter heel andere getallen.

"Zaterdag 18 augustus keek ik op Teletekst en de cijfers klopten precies met ons formulier: we hadden een miljoen gulden gewonnen", vertelt de 64-jarige Willie de Groot. Grote vreugde was het gevolg: "We dachten dat we nu eindelijk een cruise konden maken en na tien jaar weer een auto konden kopen."

Die droom viel in duigen toen De Lotto aan het stel bevestigde dat de cijfers die SBS6 op Teletekst had gezet, niet de juiste waren. "Hadden we eerst het hele weekend in de wolken gezeten en dan hoor je dit", aldus een aangeslagen Willie de Groot. Een SBS6-medewerkster erkende later aan het echtpaar dat ze per ongeluk de verkeerde getallen had ingevoerd.

De Amsterdammers kregen gisteren wel een excuusbrief van de omroep. Door het voorbehoud dat er op de publicatie van de cijfers rust, kunnen de aow'ers echter fluiten naar het geld. "Dus wat hebben we aan zo'n brief? We zijn na vorige week maandag maar een paar daagjes de deur uit geweest, zo ziek waren we ervan", zegt ze bedroefd.

Een woordvoerder van SBS6 vertelt dat de fout aan "miscommunicatie bij de Teletekstredactie" te wijten is. Hij vindt het "niet leuk" voor de ongefortuneerde Amsterdammers, maar laat weten dat de omroep niets voor ze kan doen. Voortaan zal De Lotto overigens zelf de cijfers op Teletekst zetten, maar daar heeft de familie De Groot niets meer aan, zo erkent ook SBS6.