Robothondje in Nederland te koop

Aakab had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse online winkel Multitrend is begonnen met de voorverkoop van de i-Cybie, een robothond à la de Aibo van Sony. Het elektronische huisdier worden eind oktober verwacht, maar geïnteresseerden kunnen zich nu al inschrijven.

Er is een gouden en een zilverblauwe i-Cybie en beide kosten 299 euro. Multitrend verwacht dat het hondje slechts beperkt leverbaar is in Nederland. Wie zich nu inschrijft, betaalt wel nog eens 49 euro extra en de online winkel belooft dan om uiterlijk 3 december een hondje af te leveren, anders worden de reserveringskosten teruggestort.

De i-Cybie is een vinding van SilverLit Toys en beweegt zich voort door middel van 16 motoren. Het hondje is voorzien van stemherkenning om zijn baasje te herkennen, leert reageren op een naam die hem wordt gegeven en kent verschillende buien zoals kwaad, vrolijk en bang. De concurrent van Aibo kan een aantal standaard bewegingen uitvoeren, zoals een pootje geven, liggen, staan, bedelen en meer. I-Cybie kan via zijn ogen communiceren met drie verschillende kleuren. Het beestje is wel een echt huisdier, want de fabrikant waarschuwt ervoor dat de hond buiten beschadigd kan raken.

"Eindelijk een alternatief op de duurdere Aibo"