Moeder trachtte kinderen te vermoorden

Gebruikmakend van een scheermes heeft de 36-jarige Hennie S. uit Akersloot geprobeerd haar twee kinderen, een 8-jarig meisje en een jongen van tien jaar, van het leven te beroven. Zij was volgens de politie van plan daarna zelfmoord te plegen.

Het drama vond, na nu pas bekend is geworden, plaats in de woning van het gezin aan de Lijdweg in de vroege ochtend van 19 augustus. De ernstig verwarde vrouw, die eerst haar zoontje met slaapmiddelen had gedrogeerd, kwam tot inkeer toen ze de pols van haar dochtertje had doorgesneden.

De moeder schrok van het vele bloed en belde zelf het alarmnummer. Het meisje en haar broertje werden onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht. De kinderen zijn inmiddels ondergebracht op een schuiladres. Ze zouden het naar omstandigheden goed maken.

poging tot doodslag

De vrouw verblijft op een gesloten psychiatrische afdeling van het Medisch Centrum Alkmaar en zal vandaag aan de rechter-commissaris worden voorgeleid. Haar wordt poging tot doodslag ten laste gelegd. Het onderzoek is nog volop gaande. Zo moet volgens justitie-woordvoerder R. Lievaart haar psychische toestand duidelijker worden.

De politie, die tot dusverre geen ruchtbaarheid aan het gezinsdrama heeft willen geven, spreekt van een uitermate triest geval. In het verleden is er vaker contact geweest met de verdachte vanwege haar psychische problemen. De vrouw, die enige tijd aan de Julianaweg in Akersloot bloemenwinkel Manon runde, leefde gescheiden van de vader van haar kinderen.

professionele opvang

In dorp aan het Alkmaardermeer is geschokt op de gebeurtenissen gereageerd. Een buurvrouw meent dat je wel heel erg diep gezonken moet zijn om je kinderen zoiets aan te doen. Zowel de jongen als het meisje bezochten de Johannesschool. Directeur Floris vertelt dat voor hun geschokte klasgenootjes professionele opvang is geregeld. Hij zegt niet te weten of de slachtoffertjes op zijn school zullen terugkeren.