Van ontucht verdachte werkt met kinderen

Smookey had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Directeur Hans van O. van het instituut voor hoogbegaafde kinderen Facta, die vanwege ontucht met minderjarigen door de rechtbank tot twee jaar celstraf is veroordeeld, is tot ontsteltenis van de ouders van zijn leerlingen gewoon weer aan het werk op zijn instelling.

De omstreden directeur, die van de rechter bovendien geen contact meer mag hebben met minderjarigen, is in afwachting van zijn hoger beroep tegen het vonnis van de rechtbank weer aan de slag gegaan op zijn instituut. "Facta draait gewoon door", zegt Van O. aan de telefoon. Hij zat ruim zeven maanden in voorarrest voordat hij vorige maand naar huis kon. Het beroep dient in december.

Germa Westdijk uit Almere, die twee dochters op het instituut van Van O. in Nieuwkoop heeft gehad, is in alle staten. "Hij zit er gewoon weer", vertelt ze boos. "Ik kreeg van het weekeinde een rekening en nieuwe inschrijfformulieren van hem in de bus. Toen ik gisterochtend opheldering wilde vragen, kreeg ik hem gewoon aan de lijn. Ik heb meteen opgegooid want ik wil niets meer met die man te maken hebben."

De Almeerse, wier dochters de omstreden directeur overigens geen haar heeft gekrenkt, vindt het feit dat Van O. weer op zijn instituut werkt vooral schandalig ten opzichte van de nietsvermoedende nieuwe klanten van de instelling. "Als je niets weet, stuur je wel mooi je kinderen naar de engerd toe."

Directeur van O., die ook terechtstond vanwege het bezit van kinderporno, bestempelt de beschuldigingen dat hij met twee minderjarige meisjes ontucht zou hebben gepleegd, als "onzin." Wel erkent hij dat hij naaktfoto's heeft gemaakt van een minderjarig meisje.

Een woordvoerster van het openbaar ministerie betreurt het dat de Facta-directeur weer aan het werk is. "Dit is natuurlijk niet de bedoeling van de rechter. Maar ik vrees dat er niets tegen te doen is", zegt zij. "Juridisch staat hij in zijn recht. Gelukkig dient het hoger beroep nog dit jaar."