Weinig interesse voor duurste Nederlandse film

De bezoekersaantallen van de duurste Nederlandse speelfilm tot nu toe, Soul Assassin, vallen tot nu toe zwaar tegen. Het afgelopen weekend bezochten iets meer dan 2500 betalende bezoekers de film, die ruim 15 miljoen gulden heeft gekost. Dat heeft de Nederlandse Federatie voor de Cinematografie (NFC) maandag bevestigd.

Distributeur A-Film stelt in een reactie teleurgesteld te zijn. Een deel van de tegenvallende opkomst wijt een woordvoerder aan de vernietigende recensies in de media. "Maar het was überhaupt een desastreus weekend voor de bioscopen", stelt een woordvoerder. "Mensen van 12 tot 25 jaar, de doelgroep voor de film, zaten de afgelopen dagen allemaal aan het strand in plaats van in de bioscoop. En geef ze eens ongelijk", aldus de woordvoerder.

De best bezochte film was dit weekend Planet of the Apes, die bijna 80.000 kijkers trok. A-Film hoopt met Soul Assassin zestigduizend bezoekers te trekken.

De film vertelt het verhaal van een veiligheidsadviseur die op zoek gaat naar de moordenaars van zijn vriendin. De hoofdrollen worden vertolkt door de Amerikaanse acteurs Skeet Ulrich en Kirsty Swanson en de Nederlanders Antonie Kamerling, Serge-Henri Valcke, Derek de Lint en Thom Hoffman.

Soul Assassin is al aan meer dan 20 landen verkocht, waaronder de Verenigde Staten, Canada en Japan. Op de soundtrack staan bijdragen van onder andere Dilana Smith en Junkie XL.