300 miljoen dollar voor vier Jackpot-winnaars

Amerika is weer vier miljonairs rijker, nadat de megajackpot van bijna 300 miljoen dollar (ruim 700 miljoen gulden) zaterdagavond door vier personen is gewonnen. De hoofdprijs is één van de hoogste in de Amerikaanse geschiedenis.

Miljoenen Amerikanen keken in spanning uit naar de trekking in de hoop er met de hoofdprijs vandoor te gaan. De eerste trekking vond woensdag plaats, toen de jackpot nog op een kleine 200 miljoen dollar (bijna een half miljard gulden) stond. Toen had geen van de deelnemers de winnende cijfers.

Voor de tweede trekking gingen nog eens heel wat nieuwe lottoformulieren over de toonbank. De organisatie heeft twintig keer zoveel biljetten als normaal verkocht.

In de VS zijn twee keer eerder zulke hoge bedragen bij lotto's uitgekeerd. Drie jaar geleden ging de winnaar van de Powerball-lotto er ook al met 295 miljoen dollar vandoor. De grootste jackpot ooit viel vorig jaar in een ander spel: Big Game. Het ging toen om 363 miljoen dollar (870 miljoen gulden). Dat bedrag moest toen door twee mensen worden gedeeld.