Fusie KPN-Belgacom op scherp

De Belgische overheid heeft KPN een ultimatum gesteld: Voor woensdag moet het bedrijf een akkoord bereiken met Belgacom, anders stoppen de fusiegesprekken. Dit meldt Het Financieele Dagblad vandaag.

De Financial Times meldde zondag dat binnen KPN wordt verwacht dat er deze week een besluit over de fusie wordt genomen. Het grote struikelblok voor de fusie is de geschatte waarde van de beide bedrijven, en de zeggenschap over het gefuseerde bedrijf. De Belgische overheid heeft nog steeds een meerderheidsaandeel in het voormalige staatsbedrijf Belgacom. Dit is in Nederland niet meer het geval.

KPN en Belgacom zijn al ruim een maand in gesprek over een fusie, maar de onderhandelingen willen niet vlotten. Het noodlijdende KPN zoekt meer financiële stabiliteit na de dramatische koersval van de afgelopen maanden. Belgacom is een (te) kleine speler op de Europese telecommarkt en zoekt een partner waarmee het bedrijf een groter marktaandeel kan krijgen. Het Nederlandse bedrijf is een van enige bedrijven waarmee de Belgen 'als gelijkwaardigen' kunnen fuseren.