Onderzoek Dance Valley geleid door V. d. Doef

Oud-staatssecretaris, Kamerlid en burgemeester Van der Doef (PvdA) wordt voorzitter van een commissie die het onderzoek begeleidt naar de chaos op het dansfeest Dance Valley. Dat meldde de gemeente Velsen donderdag.

De afloop van het dansfeest op 4 augustus in het recreatiegebied Spaarnwoude liep uit de hand, omdat er voor duizenden bezoekers geen vervoer was. Veel jongeren moesten daardoor urenlang in de regen lopen en ongeveer 60 feestgangers raakten onderkoeld.

Volgens verkeersdeskundige Hansen was er sowieso onvoldoende capaciteit om de 90.000 bezoekers op tijd weg te krijgen.De organisatie van Dance Valley heeft al erkend tekort te zijn geschoten. De organisatie en betrokken hulpverleningsinstanties hebben hun medewerking aan het onderzoek toegezegd.

Velsen wil dat het onderzoek uiterlijk eind oktober klaar is. Een van de vragen die in het onderzoek aan de orde komen is of Spaarnwoude wel geschikt is voor grootschalige evenementen. Wie het onderzoek gaat uitvoeren is nog niet bekend. De gemeente maakt eind deze maand in overleg met de commissie-Van der Doef een keuze.

Van der Doef zat tussen 1973 en 1986 in de Tweede Kamer voor de Partij van de Arbeid. In 1981 en 1982 was hij staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat. Tussen 1986 en 1998 was de PvdA'er burgemeester van Vlissingen. Op dit moment zit hij in meerdere besturen.