Zelfs doden steunen Microsoft in antitrustzaak

Ryser had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De staat Utah heeft dit jaar al meer dan honderd brieven gekregen van boze inwoners van de Amerikaanse staat. Allemaal willen ze dat Utah stopt met de antitrustzaak tegen Microsoft. Met twee brieven was iets bijzonders aan de hand. De afzenders bleken al te zijn overleden. Het waren niet de enige vreemde brieven, Utah ontving ook een brief uit de niet bestaande plaats 'Tuscon, Utah'.

Alle brieven vertonen opvallende overeenkomsten. Hoewel ze er op het eerste gezicht door verschillende kleuren en lettertypes verschillend uitzien, blijken sommige zinnen steeds terug te keren. Conclusie is dan ook dat Microsoft de actie van bezorgde burgers heeft opgezet.

De organisatie van de brievenactie blijkt in handen te zijn van een mantelorganisatie van Microsoft: Americans for Technology Leadership (ATL). ATL ontvangt subsidie van het softwareconcern, maar wil niet zeggen hoeveel.
ATL belt mensen met de vraag of ze mee willen doen aan een opiniepeiling over de rechtszaak tegen Microsoft. Als blijkt dat deze positief staan tegenover Microsoft, dan krijgen ze een 'voorgeschreven' brief toegestuurd die ze kunnen doorsturen naar de procureur-generaal van hun staat, naar president Bush of naar hun volksvertegenwoordiger.

De procureur-generaal van Minnesota, Mike Hatch, heeft geen goed woord over voor de actie van Microsoft. "Dit bedrijf lijkt geen enkele morele grenzen te hebben."