Condoleren via internet makkelijk & snel

Smookey had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Lees maar wat ene Tjeerd schrijft in het digitale condoleanceregister voor Sylvia Millecam: ‘Sylvia, ik heb je een paar keer zien opstappen in de Spaarndammerstraat op buslijn 22 en dan dacht ik telkens weer ‘wat is het toch een kanjer; ook in het dagelijkse leven is zij een stralende ster’. Ik zal deze herinnering altijd blijven koesteren.’

Het berichtje van Tjeerd is er slechts eentje van de 1527 die maandag op de website icondolement.nl binnenkwamen nadat bekend was geworden dat de populaire tv-ster gestorven was.

Het overlijdensbericht ontketende een run op de twee bekendste condoleance-sites die Nederland kent: icondolement.nl en condoleance.nl. "Wat we doen staat heel dicht bij de mensen. Vandaar het succes," zegt Peter van Schaik, de eigenaar van condoleance.nl, een website die deze week gemiddeld 3000 bezoekers per dag trekt. "Er is behoefte aan condoleren via het internet. Het is makkelijk en snel gedaan. Mensen die niet zijn uitgenodigd voor de begrafenis en de familie van de overledene niet voor de voeten willen lopen, kunnen zo toch hun medeleven kwijt. En het werkt niet alleen voor bekende Nederlanders als Millecam, Herman Brood en Toon Hermans. Ook particulieren kunnen bij ons een register openen en dat doen ze dan ook."