Thailand arresteert beruchte pedofiel

In Thailand is een Amerikaanse pedofiel opgepakt die tot de tien meest gezochte misdadigers van de VS behoort. De autoriteiten in Thailand meldden dinsdag dat zij samen met de FBI Eric Franklin Rosser hebben opgepakt.

Rosser staat samen met onder meer terrorist Bin Laden op de FBI-lijst van meest gezochte misdadigers. De 49-jarige producent van kinderporno werd in maart 2000 veroordeeld wegens zes gevallen van seksueel misbruik van kinderen, maar was al geruime tijd voortvluchtig.
De FBI meldt dat Rosser enige tijd door Europa reisde. Hij verbleef waarschijnlijk ook kort in Nederland. Hij werd voor het laatst gezien in Thailand.

Rosser, die in de VS forse gevangenisstraffen en boetes staat te wachten, had een muziekschool voor kinderen in Bangkok. Ooit was hij een pianist van enige faam: hij werkte samen met de Amerikaanse rocker John Mellencamp. Vanuit de Thaise hoofdstad zou hij leiding hebben gegeven aan een pedofiel netwerk. Ook de plaatselijke autoriteiten waren naar hem op zoek in verband met seksueel kindermisbruik.