Californië: Man moord familie uit

Een man in de Amerikaanse staat Californië wordt ervan verdacht dat hij maandag vijf leden van één familie heeft omgebracht. Hij heeft eerst een vrouw doodgestoken. Vervolgens heeft hij in een ander gebouw een 9-jarig meisje, een 10-jarige jongen en hun grootouders omgebracht.

Alle vijf slachtoffers zouden leden zijn van één familie, ook al heeft de politie de precieze gezinsverhoudingen nog niet in kaart gebracht. De vijf omgekomenen woonden in Sacramento, de hoofdstad van Californië, en omgeving. De politie vond vier slachtoffers dood. Het negenjarige meisje leefde nog, maar overleed op weg naar het ziekenhuis. Een kind van drie jaar, de zoon van de verdachte en het eerste slachtoffer, wordt nog vermist. De man zou het hebben meegenomen.

De politie verdenkt de 27-jarige Russische of Oekraïense immigrant Nikolaj Soltys van de daden. De vrouw die hij als eerste doodde, zou zijn vrouw kunnen zijn. Getuigen hebben de man zien rijden in de buurt van de woningen van de slachtoffers. Hij is voortvluchtig. Volgens de plaatselijke sheriff is hij ,,gewapend en gevaarlijk''.
De politie weet nog niet wat het motief is van de bloedige daad. Mogelijk was er sprake van ruzie in de familie.