Zabel wint, Dekker blijft leider

Erik Zabel heeft in Hamburg de zevende wereldbekerwedstrijd van dit seizoen gewonnen. Erik Dekker werd derde en deed goede zaken in het WB-klassement.
Zabel klopte Romans Vainsteins in de eindsprint. Erik Dekker, die de sprint opende, werd derde. Fabrizio Guidi kwam als vierde over de meet, Andrej Hauptman completeerde de top vijf.

Zoals gebruikelijk was er weer een vroege vluchter in Hamburg. Dit maal was het de Fransman Raphael Jeune die al vroeg voor de aanval koos. Hij kreeg een maximale voorsprong van acht minuten, werd weer bijgehaald en besloot uitgeput af te stappen.

De eindfase van de koers verliep rommelig. Diverse renners probeerden weg te komen. Op de laatste beklimming van de Waseberg zette Dekker aan. De leider in de strijd om de wereldbeker kreeg Davide Rebellin en Paolo Bettini met zich mee. Een echte achtervolging ontstond er niet, maar desondanks werden Dekker en zijn medevluchters weer bijgehaald.

Kort voor de meet zette Karsten Kroon even aan. Hij werd bijgehaald door Leon van Bon, die zelf doorzette. Maar ook Van Bon was geen succes gegund. De Nederlander werd weer bijgehaald, waarna Zabel het karwei in de sprint klaarde.

In de stand om de wereldbeker klom Zabel naar de tweede plaats. Dekker leidt het klassement met 269 punten, Zabel heeft nu 200 punten. Derde staat Vainsteins, met 186 punten.

Uitslag
1. Erik Zabel [Dui] 5.59.02 [41.945 km/u]
2. Romans Vainsteins [Let] z.t.
3. Erik Dekker [Ned]
4. Fabrizio Guidi [Ita]
5. Andrej Hauptman [Slo]
6. Paolo Bettini [Ita]
7. Igor Astarloa [Spa]
8. Fabio Baldato [Ita]
9. Werner Riebenbauer [Oos]
10. Sven Teutenberg [Dui]

Stand Wereldbeker
1. Erik Dekker [Ned] 269 punten
2. Erik Zabel [Dui] 200
3. Romans Vainsteins [Let] 186
4. Davide Rebellin [Ita] 144
5. Gianluca Bortolami [Ita] 131