Sylvia Millecam overleden

wc-eend had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 45-jarige Millecam is overleden aan kanker. Geruime tijd dacht ze dat ze een bacteriŰle infectie had. Daarvoor onderging zij de afgelopen anderhalf jaar diverse therapieŰn, aldus de KRO. Onlangs werd echter een andere diagnose gesteld.

Millecam speelde onder meer bij Toneelgroep Amsterdam, Globe en het Publiekstheater. Sinds 1989 was zij een van de vaste presentatoren bij het populaire KRO-consumentenprogramma "Ook Dat Nog".

Millecam studeerde in 1981 af aan de toneelacademie in Maastricht. Aart Staartjes wordt gezien als de ontdekker van Sylvia Millecam. Hij gaf haar een rol in de serie "Geef je ouders maar weer de schuld". Samen met Marnix Kappers maakte ze verder "Knoop in je zakdoek", een spelshow voor verstandelijk gehandicapten. Verder had ze in 1994 haar eigen Sylvia Millecam Show en later het programma Miss Millecam. Ook had ze een rol in de film Hector van de Belgische komiek Urbanus.

Millecam is twee keer achter elkaar uitgeroepen tot de populairste vrouw van Nederland. Ze verscheen twee keer naakt in Playboy, werd gekozen tot "Lingeriedraagster van het jaar" en ze won de Playboy-Award. Sylvia Millecam woonde samen met vriend Arnold Willemsen.