Verbrande voeten door kolenact Ratelband

mo0w had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Emile Ratelband, bekend van "Tsjakka" en andere oppepcursussen, heeft vijftien eerstejaarsstudenten brandwonden bezorgd tijdens de laatste dag van de Leidse introductieweek. Dat gebeurde tijdens de act waarbij studenten op blote voeten over hete kolen moesten lopen.

In totaal lieten tachtig studenten zich overhalen. Negen van de vijftien studenten moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis. Vijf van hen liepen tweedegraads brandwonden op. Een van de aankomende studenten is er zelfs ernstig aan toe. Zij raakte tijdens de wandeling in paniek en kwam daardoor nog meer in de problemen.

Het onderdeel met Ratelband viel onder de verantwoordelijkheid van de universitaire El Cid-commissie. De schuldvraag legt de organisatie evenwel bij Ratelband neer. Hij had volgens de organisatie beter toezicht moeten houden hoe de deelnemers het ervan afbrachten.

Tekort geschoten

"Daarin is Ratelband in onze ogen tekort geschoten", aldus een woordvoerder van de El Cid-commissie, die er rekening mee houdt dat sommige slachtoffers stappen zullen ondernemen tegen Ratelband.

Het was de eerste keer dat de El Cid-commissie Ratelband liet opdraven, maar waarschijnlijk ook de laatste keer.

"Tsjakkaaaaauuuu"