Bedrijfspand ingepakt uit protest

Migi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Werknemers van Rossmark in Almelo hebben uit protest tegen een dreigende sluiting het bedrijfspand in blauw plastic verpakt. "Het staat symbool voor de wijze waarop moederconcern Vivendi de 57 werknemers in de kou laat staan, omdat het niet wil meewerken aan een doorstart", zei bestuurder W. Nattekaas van CNV Bedrijvenbond vrijdag.

Volgens de vakbondsbestuurder heeft de directie zeker levensvatbare plannen om het bedrijf, dat waterbehandelingsinstallaties maakt, over te nemen. "Alles is geregeld. De banken hebben het ondernemingsplan goedgekeurd, maar gisteren werd plotseling bekend dat Vivendi een garantie voor werkopdrachten niet wil nakomen", aldus Nattekaas.

Eind vorig jaar werd bekend dat het Franse Vivendi een omvangrijke reorganisatie wilde doorvoeren bij haar Nederlandse dochter Rossmark. De drie vestigingen in Oldenzaal, Zoetermeer en Almelo met in totaal zo'n 180 werknemers zouden daarbij worden gesloten, terwijl in Ede een nieuwe kleinere vestiging zou openen. Over deze operatie hebben bonden en directie al in mei een sociaal plan afgesproken.