80 dieren uitgehongerd in dierentuin

Migi had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een dierentuin in de buurt van Rio de Janeiro zijn de kadavers van meer dan tachtig dieren gevonden. De beesten waren overleden als gevolg van ondervoeding, aldus de Braziliaanse autoriteiten.

Volgens de politie ging het al een tijd niet goed met de dierentuin. De oprichter overleed eerder dit jaar, waarna het park in andere handen overging.

Er ontstonden vrij snel financiële problemen en dat leidde tot een plan om van een dierentuin een seksclub te maken. Dit zou ertoe hebben geleid dat de dieren ernstig zijn verwaarloosd, aldus de politie. Enkele tientallen dieren zijn nog in leven.

Onder de overleden dieren zijn een jaguar, een wilde kat, een Aziatische otter, een alligator, apen en slangen. Ze lagen in een koelcel van een veterinaire kliniek van de Bwana Park Zoo. De meeste dieren zijn in de afgelopen twee maanden gestorven.

De eigenaar van de dierentuin kan een boete krijgen van 21.000 dollar. Bovendien hangt hem een aanklacht boven het hoofd wegens het mishandelen en vernietigen van zeldzame dieren.

Hij kan daarvoor een jaar en drie maanden cel krijgen maar de kans dat het zover komt is klein, want de milieuwetten in Brazilië worden maar zelden toegepast.