Nieuwste trend: naakt op het werk

Loudje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het callcenter Au Nature Telesales wil zijn telefonisten naakt hun werkzaamheden laten uitvoeren. Het bedrijf start er in oktober mee, om te beginnen in Rotterdam. Vanwege een chronisch tekort aan personeel heeft Au Nature mensen aangeboden bloot achter de telefoon plaats te nemen. Tientallen positieve reacties zijn bij het bedrijf binnen gekomen.

“Het is niet normaal, zo veel reacties als wij op onze advertenties hebben gekregen,” zegt Robert Sligter, een van de initiatiefnemers van Au Nature Telesales. Doorgaans reageren op een normale advertentie voor telewerkers niet meer dan vijf mensen. Au Nature heeft momenteel tachtig reacties binnen en nog steeds melden zich mensen aan.“Uiteraard zitten er ook grappenmakers tussen. Dat was te verwachten. Toch zijn er tientallen serieuze reacties.

Mensen vragen zelfs of we geen naakte administratieve of leidinggevende medewerkers nodig hebben,” legt Sligter uit.
De concurrentie voor telefonisch personeel is moordend. Het bieden van een goed salaris is niet meer voldoende om telefonisch personeel aan te trekken “Je moet je dus als bedrijf op een andere manier onderscheiden. De mogelijkheid om in je nakie te werken, is voor mensen reden van baan te wisselen. De band onder naturisten is sterk. Ze willen dat gemeenschapsgevoel ook op het werk delen,” verklaart Sligter.

De naakte medewerkers van Au Nature zullen een apart kantoor betrekken met extra kleedhokken. Ook zullen de bureaustoelen van een plastic laag worden voorzien, vanwege de hygiëne. De medewerkers worden ingezet om telefonisch marktonderzoeken te doen of telefonisch producten te verkopen. Bernd Huijser, hoofd van de Nederlandse Federatie voor Naturisten, heeft weinig affiniteit met de wervingscampagne van Au Nature. “Het is vooral een ludieke actie en brengt het bedrijf publiciteit, maar wij als federatie vinden het naakt recreëren belangrijker. Ik heb zelf ook gewoon kleren aan wanneer ik aan het werk ben. Wat dat betreft zijn we conform de maatschappij. Persoonlijk vind ik dat een goede zaak. Natuurlijk zijn er mensen die naakt hun ramen zemen of piano spelen, maar wij staan meer de buitenrecreatie voor.”