Amsterdam krijgt Arabische partij

Kayuk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amsterdam krijgt er vanaf 8 september een nieuwe politieke partij bij. De Arabische Democratische Partij (ADP) is er voor alle Arabisch sprekende Amsterdammers. Zij wil meer aandacht voor de positieve elementen in de Arabische cultuur. Uitgangspunten zijn verantwoordelijkheid, medemenselijkheid en solidariteit.

Een woordvoerder benadrukt dat zijn partij niet islamitisch is georiënteerd. "Wij zijn er voor alle Arabisch sprekende Amsterdammers, dus ook joden, christenen en ongelovigen."

De ADP wil onder meer een andere aanpak van de jongerencriminaliteit, onderwijs aan allochtonen en de omgang met Arabisch sprekende werkelozen en bejaarden.

Onvrede over de rol van de huidige Arabisch sprekende politici is de reden voor de oprichting van de nieuwe partij. "Zij spreken niet voor ons, maar namens de partij. Zij zijn geselecteerd op hun mooie Arabische uiterlijk, als visitekaartje," aldus een woordvoerder.

PvdA-raadslid F. Elatik, geboren in Amsterdam en van Marokkaanse afkomst, vindt dit grote onzin. Ze verwacht dan ook weinig draagkracht voor de nieuwe partij. "Bij elke verkiezing zie je weer van die partijtjes ontstaan die op niets uitlopen."

De ADP wil komend voorjaar meedoen aan de gemeenteverkiezingen.

Mede namens Kayuk vraag ik iedereen die wil reageren de discussie netjes te houden.