Grote inentingsactie West-Brabant

Gemeente Moerdijk en GGD West-Brabant beginnen maandagochtend vanaf negen uur met de grootste inentingsoperatie in West-Brabant ooit. Ruim 3000 kinderen in Zevenbergen en meer dan 1500 kinderen in Klundert worden maandag tussen 09.00 en 21.00 uur ingeënt.

,,We willen per uur zo'n 400 kinderen inenten'', zegt GGD-woordvoerder P. van Stekelenburg. Daarvoor zijn acht teams continu bezig met prikken tegen de meningokokbacterie. In totaal zijn 100 mensen van de GGD maandag in touw met de vaccinatie en ongeveer 45 mensen van de gemeente Moerdijk.

Ondertussen blijven mensen in de directe omgeving van Zevenbergen angstig. Daarom was in plaatsen als Etten-Leur, Standdaarbuiten, Oudenbosch en Prinsenbeek de afgelopen dagen een grote vraag naar het vaccin. ,,Maar ook op andere plaatsen in Nederland is een groeiende vraag naar het vaccin'', benadrukt Van Stekelenburg.

Ouders nemen het zekere voor het onzekere. Al zijn artsen en apothekers terughoudend in het verstrekken van het vaccin, volhouders krijgen het uiteindelijk wel mee. Het ministerie van Volksgezondheid meent dat een massale inentingscampagne niet nodig is. GGD-woordvoerder Stekelenburg: ,,Er is gewoonweg geen reden om zo maar iedereen te gaan vaccineren. We kiezen alleen voor een gerichte actie in Zevenbergen en Klundert om daar het besmettingsgevaar aan te pakken.''