Herman Brood op één in de Mega Top 100

Herman Brood's laatste single 'My Way', die op 3 augustus uitkwam staat tien dagen na release op nummer 1 van de Mega Top 100. Het betekent postuum de eerste nummer 1-notering van Brood.
De grootste hit was altijd 'Never Be Clever', maar kwam destijds niet hoger dan een 9e plaats. Brood zei eind jaren 70 vaak dat hij pas 'het loodje mocht leggen, als hij een nummer-1-hit had'. Macaber genoeg hebben zijn dood en de nationale rouw die volgorde omgekeerd.

BMG wilde in eerste instantie niets doen met 'My Way', maar de vraag naar dit nummer was zo overweldigend dat de platenmaatschappij het toch uitbracht.

Herman Brood bracht tijdens zijn leven vele singles uit, hits scoorde hij echter alleen eind jaren 70 begin jaren 80. Het ''serieuzere werk'' was altijd Engelstalig, maar ook voor allerhande Nederlandstalige (onzin) plaatjes draaide hij zijn hand niet om. Zo maakte hij bijvoorbeeld singles met (de ook al overleden) Sjef van Oekel ''Nooit meer terug naar die rotschool'', met Jules Deelder ''Oh Kut'', met Willeke Alberti ''Omdat ik zoveel van je hou'', met Van Dik Hout ''Pijn'', met Jan Rietman en André van Duin ''Heroes of Rock 'n Roll'' en met de eveneens overleden Johnny the Selfkicker (Johnny van Doorn) het merkwaardige ''Nur ein wünsch / hou kontakt''.

Een overzicht van de door Brood uitgebrachte platen vind je hier. (Afkomstig van deze Brood site)