Station ontruimd voor valse bommelding

De Hengelose politie heeft de afgelopen avond rond 20.00 uur voor enkele uren het NS-station in Hengelo ontruimd na een bommelding. Hierbij werd ook het treinverkeer stilgelegd.

Medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) hebben het NS-station doorzocht en vonden in de toiletruimte een verdacht pakketje. Dat bleek echter een nepbom te zijn. Rond kwart over elf werd het station weer vrijgegeven.

De valse bommelding kwam om kwart voor acht binnen bij het ANP in Rijswijk. Telefonisch meldde een man dat er om acht over acht een bom zou afgaan in een toiletgebouw van het station Hengelo. De anonieme beller zei te spreken namens de actiegroep De Rode Ster. De politie Twente zegt niet eerder van de actiegroep te hebben gehoord en stelt een onderzoek in.

De gestrande treinpassagiers werden met bussen vervoerd. Inzittenden van de treinen die rond acht uur vlak voor het station van Hengelo stil kwamen te staan, zijn rond kwart over negen teruggereden naar het vorige station. Volgens de politie waren er zaterdagavond relatief weinig reizigers.

Op 27 juli werd het NS-station in Enschede voor korte tijd ontruimd na een bommelding. Ook hier werd niets gevonden. De politie kan niet zeggen of er mogelijk een verband is tussen de twee meldingen.