Kort geding van Davids tegen Blatter

Edgar Davids spant een kort geding aan tegen voorzitter Sepp Blatter van de wereldvoetbalbond FIFA. De middenvelder van Juventus eist dat de preses publiekelijk zijn excuses aanbiedt voor uitlatingen die hij 1 augustus in Amsterdam heeft gedaan.

Blatter stelde dat er in de dopingzaak rond Davids meer aan de hand zou zijn dan alleen een te hoge nandrolonwaarde. Davids is momenteel voorlopig geschorst door de Italiaanse voetbalbond, omdat er in zijn urine een te hoog percentage nandrolon was aangetroffen. De verdediging van Davids verwacht dat de president van de rechtbank in Amsterdam deze week een datum voor het kort geding vaststelt.

Volgens Davids' advocaat mr. R. Geerlings heeft Blatter de gelegenheid gehad zijn woorden nader te verklaren, maar heeft hij daarop tot nu toe niet afdoende gereageerd. Wel kreeg Davids een briefje van de woordvoerder van Blatter, waarin hij liet weten dat de voorzitter zijn spijt betuigde. Het zou nooit zijn bedoeling zijn geweest zich denigrerend over Davids uit te laten.

Het verdedigingsteam van Davids neemt hiermee geen genoegen. ,,Mensen denken toch al snel dat er meer aan de hand is als de voorzitter van de FIFA zoiets zegt'', aldus Geerlings. ,,Hij heeft die uitlatingen voor de Nederlandse tv gedaan, het zou mooi zijn als hij ook voor de Nederlandse tv zijn verontschuldigingen aanbiedt.''