Powerpop opnieuw afgelast

Het popfestival Powerpop is voor de tweede keer in enkele maanden tijd afgelast. Dat heeft de organisatie van het evenement vrijdag bekendgemaakt. Het festival, met optredens van onder anderen Van Dik Hout, Kane, Jody Bernal, Twarres, Postmen, De Kast en Volumia!, zou plaatshebben op 2 september in het Gelredome in Arnhem.

Begin mei werd Powerpop bij de Nedereindse plas in Utrecht ook al afgelast. Toen werd het risico op verspreiding van mond- en klauwzeer te groot bevonden met naar schatting 35.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

De keuze voor de nieuwe datum in de vakantieperiode bleek geen gelukkige. De organisatie ontving veel klachten van mensen die een kaartje hadden gekocht voor Powerpop. 'Veel mensen konden niet op 2 september', weet organisator M. van der Klomp. 'Daarom hebben we opnieuw besloten om het uit te stellen.'

Een nieuwe datum is nog niet vastgesteld omdat de onderhandelingen met de artiesten nog lopen. 'Het is erg moeilijk om alle agenda's op elkaar af te stemmen', zegt Van der Klomp. 'Maar uiteindelijk gaat het door. Dat beloof ik. We gaan een knallend evenement neerzetten.'

Er waren al 7000 tot 8000 kaarten verkocht voor Powerpop. Deze tickets blijven geldig voor de nieuwe datum, die binnenkort wordt bekendgemaakt. De kaarten kunnen ook worden ingeruild tegen geld bij het postkantoor.