Nieuwe album Michael Jackson becijferd

Muzieksite NME.com achtte de tijd rijp voor een kleine speurtocht naar de sound van Invincible, de langverwachte nieuwe cd van Michael Jackson. Dat wist newsmystery ons via de newssubmit te melden. De redactie stuitte echter op hardnekkig stilzwijgen bij de platenmaatschappij en het management van Jackson en besloot daarop ten einde raad de inhoud zelf te becijferen, aan de hand van de producers en artiesten die aan het album hebben meegewerkt.

Volgens NME.com zal Invincible "in essentie een popalbum zijn", maar met de toegevoegde waarde van moderne muziekstijlen. In percentages spreekt de redactie zichzelf niettemin tegen met de volgende berekening: 28 procent hiphopbeats en rap, 17 procent gladde r&b en pop, 28 procent 'gewone' r&b, 6 procent ballads, 6 procent komedie, 11 procent rock en 6 procent pop. Het popgehalte dus duidelijk ondervertegenwoordigd.

De release van Invincible is overigens voor de zoveelste keer officieel uitgesteld. De plaat zou in september verschijnen, maar komt nu niet eerder dan november uit. En zelfs dat is onder voorbehoud.