Alesi breekt met Prost [update]

Het 'huwelijk' tussen Jean Alesi en teameigenaar Alain Prost van Prost Grand Prix is definitief op de klippen gelopen. Dat schrijft de Franse krant Libération. De scheiding wordt op dit moment uitgewerkt door de advocaten van beide partijen. Alesi zou een te late betaling van zijn salaris hebben aangegrepen om zijn contract open te breken.

Prost erkent dat het salaris over juli veertien dagen te laat is overgemaakt. Daarmee was er volgens de advocaten van Alesi sprake van contractbreuk. Volgens Libération heeft de renstal zich daarom neergelegd bij het vertrek van de coureur.

Het contact tussen de twee Franse maatjes was de afgelopen tijd ernstig verstoord. Na de GP Duitsland op Hockenheim liet Alesi al voorzichtig doorschemeren dat zijn racecarrière binnenkort een andere wending zou krijgen. De twee zouden alleen nog via aangetekende brieven met elkaar communiceren.

Jordan

Jean Alesi zou volgens de laatste berichten uit het Formule 1-circuit dicht bij een akkoord zijn met Team Jordan. Jordan ontsloeg onlangs Heinz Harald Frentzen. De kans dat Jean Alesi al tijdens de GP van Hongarije voor het Jordan-team rijdt is groot. Hoewel Mario Miyakawa, manager van Alesi, nog niet wil bevestigen dat de transfer rond is, stelt hij dat het "zeer onwaarschijnlijk" is dat Alesi niet voor Jordan in Hongarije rijdt.

-Update-

C00l~Whip had ons via de newssubmit het volgende te melden: 8 aug - Het gerucht dat al dagenlang rondging is waarheid geworden; Jean Alesi stapt per direct in bij Jordan. De Fransman rijdt de resterende races van dit seizoen voor de Ierse renstal, nadat Heinz-Harald Frentzen vlak voor de Duitse Grand Prix ontslagen werd. Alesi staat een zware taak te wachten; als gevolg van het testverbod tussen de Duitse en de Hongaarse Grand Prix heeft Alesi nog geen meter kunnen rijden in de Jordan. Tegelijkertijd werd woensdag bekend gemaakt dat Frentzen Alesi’s plek bij Prost inneemt. De Duitser is daarmee voorlopig onderdak, maar het lijkt erop dat Alesi de beste zaken gedaan heeft. Ricardo Zonta is de gebeten hond in het verhaal.

De Braziliaan, die als testrijder onder contract stond bij Jordan, had gehoopt zijn gestrande carrière vlot te kunnen trekken bij Jordan. Het lijkt erop dat Zonta buiten de schijnwerpers zijn testwerkzaamheden kan hervatten.