14 jaar cel voor moord op ex-vrouw

De rechtbank in Den Haag heeft dinsdag een 45-jarige Hagenaar veroordeeld tot veertien jaar gevangenisstraf wegens moord en poging daartoe. Sjaak D. schoot op 26 maart zijn 42-jarige ex-vrouw Vera dood.

Zijn 20-jarige dochter Chantal overleefde een schotwond in haar borst. De schietpartij was het gevolg van een slepend conflict tussen vader en dochter. Op de avond van de schietpartij hadden de kemphanen eerst meerdere telefoongesprekken gevoerd, waarbij over en weer werd gescholden en gedreigd. De dochter kondigde uiteindelijk aan dat ze vanuit haar woonplaats Leiden naar Den Haag zou komen om een en ander uit te praten. D. was op dat moment bij kennissen en had een grote hoeveelheid bier gedronken. Toen hij wegging kondigde hij aan dat hij ze 'zou afschieten'.

Toen D. voor zijn ex-vrouw en dochter de deur opendeed werd hij met stenen bekogeld. Toen hij een steen tegen zijn gezicht kreeg, ging hij naar eigen zeggen door het lint. Hij haalde zijn pistool en schoot dat leeg op ex en dochter.

Het vonnis is conform de eis van de officier van justitie. De rechtbank achtte moord bewezen, omdat de man eerst een wapen en munitie had gekocht en met voorbedachte rade had geschoten. De Hagenaar had zich volgens de rechtbank in zijn woning kunnen terugtrekken in plaats van te schieten.