Nederlanders omgekomen in tunnel Oostenrijk

Bij een auto-ongeluk in een verkeerstunnel in Oostenrijk is een Nederlands gezin om het leven gekomen. Het gaat vermoedelijk om vijf mensen. Eén dochter werd al brandend uit de auto geslingerd en ligt zwaargewond in een ziekenhuis in Graz.

Het ongeluk gebeurde op de autosnelweg A9 in de 8,3 kilometer lange Gleinalmtunnel, 25 kilometer ten noordwesten van Graz. Volgens een woordvoerster van de ANWB in München kwam een Oostenrijkse auto uit de tegengestelde richting op de verkeerde weghelft terecht, waardoor deze bovenop de Nederlandse wagen botste. Dit was ruim twee kilometer van de noordelijke ingang van de tunnel. Beide auto's vlogen onmiddellijk in brand. De inzittenden van de Oostenrijkse auto raakten zwaargewond.

In 1999 vielen twaalf doden en talrijke gewonden bij een auto-ongeval met brand in de Oostenrijkse Tauerntunnel, 120 kilometer ten westen van de Gleinalmtunnel. Daarna zijn tal van Europese tunnels onder de loep genomen. De Gleinalm gold daarbij volgens de ANWB al bedenkelijk. "Als er in deze tunnel een ongeluk gebeurt, zitten de personen in de auto's als ratten in de val."