Eerste rooms-katholieke bij EO

De Evangelische Omroep heeft sinds 1 augustus voor het eerst een rooms-katholieke werknemer. Maarten Jansen uit Den Bosch is toegetreden tot de redactie van het televisieprogramma 'Het Elfde Uur' van Andries Knevel. Dat bevestigde een woordvoerder van de EO vrijdag.

Jansen werkte eerder als catecheet bij het bisdom Den Bosch en korte tijd als journalist bij het Katholiek Nieuwsblad. Voor zijn aanstelling was geen statutenwijziging nodig. De statuten schrijven niet voor dat een gegadigde voor een baan bij de EO protestants-christelijk moet zijn. Wel moet die de grondslag van de omroep onderschrijven, waarin staat dat de EO zich laat leiden door de bijbel als het onfeilbare Woord van God.

Per 1 juni had al de eerste rooms-katholiek zijn intrede gedaan bij de ledenraad van de EO. Harm Ruiter (28) uit Helmond, jongerenwerker bij de Katholieke Charismatische Vernieuwing, bekleedt een van de twee zetels in het 'ledenparlement' die voorheen voor leden van 'overige protestants-christelijke kerken en geloofsgemeenschappen' waren gereserveerd. Zijn benoeming was mogelijk doordat vorig jaar bij een statutenwijziging het woord 'protestants' is geschrapt.