CD-beveiliging beschadigt apparatuur

mweert had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De muziekindustrie is nu alweer hard op zoek naar nieuwe oplossingen om de cd-piraterij een halt toe te roepen. Het nieuwste wapen hierin was het 'Cactus Data Shield'. Dit programma zet nare bijgeluiden op alle gekopieerde cd's. Het probleem van de software is dat het de cd-piraten extra dupeerde naast het tegenwerken van hun praktijken.
De geluiden kunnen namelijk hifi-apparatuur en de speakers beschadigen. Sony test het systeem al enige tijd in het geheim in Oost Europa.

Het systeem werkt als volgt:
CD-spelers zijn geprogrammeerd om alleen gecodeerde informatie te lezen en naar de versterker/speaker te sturen. Het beschermingsprogramma voegt ongecodeerde informatie aan cd's toe die door de normale cd-speler overgeslagen wordt. De extreme hoeveelheid ruis word namelijk door de foutcorrectie weggefilterd. Gevolg is dat cd-rom spelers, die geen vergelijkbare audio fout-correctie hebben als audio cd-spelers de muziek niet kunnen afspelen.
Wordt dat wel geprobeerd dan zal de cd-rom speler een leesfout melden.

PC's zien de ongecodeerde data echter als muziek waardoor er zeer onprettige herrie op de gekopierde cd's gebrand wordt. Volgens het bedrijf verschilt de geluidskwaliteit van beveiligde cd's weinig tot niet ten opzichte van niet-beveiligde cd's. De tonen die op gebrande cd's gezet worden zorgen er echter voor dat de audioapparatuur waar de cd op afgespeeld wordt, kan beschadigen. Volgens Sony heeft het beveiligingssysteem in de testmarkt echter nog niet tot schadegevallen geleid.

Maar er is ook nog goed nieuws in deze kwestie, want ugh wist ons het volgende te melden:

Deze jongste cd-kopieerbeveiliging van Macrovision is namelijk alweer gekraakt. De eerste cd's met dit systeem zijn vorige maand in de VS en Europa op de markt gezet. Maar nu zijn de beveiligers wederom aan zet.

De site van Cd Freaks meldde namelijk een manier gevonden te hebben om audiobestanden van de cd toch te kopieren. Daarvoor gebruiken zij een speciale VXD-file die de bestanden in het geheugen omzet in een .WAV bestand. Die zijn daarna eenvoudig op een harde schijf op te slaan, en te converteren in MP3.

En wederom een groot budget aan onderzoekskosten door het afvoerputje