2 Doden bij granaatexplosie in Arnhem

Rick Jansen, Sjeemz en RDK_NL wisten allen de newssubmit te vinden om het volgende te melden:

Bij een granaatexplosie zijn donderdagavond in Arnhem een man en een vrouw om het leven gekomen. Drie andere mannen raakten gewond. Een van hen is er ernstig aan toe. Dat heeft een woordvoerder van de politie bevestigd.

Het explosief zou kort voor zeven uur naar binnen geworpen zijn bij een woning aan de Snoekstraat in de Arnhemse wijk Malburgen. De politie vermoedt dat er sprake is geweest van een handgranaat, maar het kan ook om een ander explosief gaan. Dat moet de technische recherche uitzoeken, aldus een politiewoordvoerder.

De dodelijk getroffen man en vrouw overleden ter plaatse. Het is nog niet bekend of zij de bewoners van het huis waren. Ook de relatie met de andere drie gewonden is nog onbekend. Het is volstrekt onduidelijk wat er aan de aanslag vooraf is gegaan volgens de politie. Hoe het projectiel in de woning belandde is nog onderwerp van onderzoek, al ligt de voordeur van de woning wel uit de sponning. Dat zou er op kunnen wijzen dat het explosief via de deur naar binnen is gegooid.

De aanslag heeft in de dichtbevolkte wijk voor grote opschudding gezorgd. Er staan tientallen mensen op straat. De politie is direct begonnen met een uitgebreid buurt- en sporenonderzoek. Ook de technische recherche is volop aan het werk. Of de aanslag bedoeld was als een afrekening kan de politie nog niet zeggen.

Rick Jansen was na de ontploffing in de buurt:
Toen ik om 8 uur auto-rijles had, in Arnhem, werd ik al snel ingehaald door 3 politiewagen, 1 ambulance en een politiebus. 200 Meter verderop was een groot deel van de wijk afgezet, waarbinnen een hele hoop politie, brandweer en ambulancepersoneel rondliep. Van het huis zelf was niets te zien, die lag een paar straten verderop. Mede door het warme weer stond de helft van de wijk buiten, er heerste paniek onder een aantal van de "ramptoeristen".