Friesland: Bende misbruikte jonge kinderen

Nijntjuh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Friesland is een bende van zes kindermisbruikers gearresteerd. Het zestal heeft tien kinderen tussen de 2,5 en 15 jaar in Leeuwarden misbruikt. Van de zes verdachten, drie mannen en drie vrouwen, zitten er vier nog vast.
De kinderen zijn een jaar lang op gruwelijke wijze misbruikt. Het jongste kindje, een meisje van 2,5 jaar, werd de luier uitgedaan en betast, anderen moesten af schuwelijke handelingen ondergaan.

De kinderen werden gedwongen elkaar te misbruiken. Volgens de kinderen zijn hierbij ook porno-opnames gemaakt. De kinderen werden volgens de tante van een van de slachtoffertjes met een pistool bedreigd om te zorgen dat ze zouden zwijgen. Enkele slachtoffers werden door hun eigen ouders seksueel misbruikt. Deze kinderen zijn uit huis geplaatst.

De kinderen hebben gedetailleerde verklaringen afgelegd. Een zesjarig kind heeft uitgebreid verklaard tegen de daders.

Volgens Klaske Jonker, moeder van een van de misbruikte jochies (4) komen de daders uit een zwak sociaal milieu. "Het zijn zielige lui, zwak sociale types", aldus buurtgenoten C. en diens broer U.

Lynchen

De buurt dreigt de verdachten te lynchen, mochten ze onverhoopt terug komen. "Dan ga ik er vól in en ram ze hier weg", aldus moeder Jonker.

De politie heeft in verband met de enorme onrust in de buurt een zogenoemd scenarioteam ingesteld, met onder meer een vertrouwensarts, medewerkers van slachtofferhulp en het steunpunt seksueel geweld, de GGD en de SPD (sociaal pedagogische dienst). Zes rechercheurs werken nog volop aan de zaak.

De kwestie kwam aan het rollen toen buurtbewoners een woning aan de Evertsenstraat bekladden en de auto van de bewoners in brand staken. De daders deden dit, nadat de minder begaafde zoon S.D. (14) van de hoofdverdachten buurtkinderen seksueel misbruikte. Het gezin moest hun huis ontvluchten en elders onderduiken. Onder politiebegeleiding keerden ze terug, maar nu blijkt dit echtpaar juist de hoofdverdachten van de pedofielenbende.

Naar aanleiding van dit volksgericht startte de politie een grootschalig buurtonderzoek, waarbij tientallen wijkbewoners werden gehoord.

Tijdens het onderzoek werd aangifte gedaan tegen het hoofdverdachte echtpaar (de 52-jarige man en diens 43-jarige vrouw) wegens seksuele misdrijven. Later arresteerde de politie nog meer verdachten van de pedobende.

politie heeft de buurt gewaarschuwd dat de verdachten mogelijk weer op vrij voeten komen, als zij hun verklaringen weer intrekken. "Als dat gebeurt, slaat de vlam in de pan. Dat betekent oorlog", zeggen de ouders.

Volgens de ouders zijn de hoofdverdachten ook in hun vorige woonplaats in opspraak gekomen wegens zedendelicten.